Pustovanje v Ljubljani – Zmajev karneval 2012

Pustna sobota v Ljubljani, 18. februarja 2012, povorka po mestnih ulicah starega mestnega jedra, pod novim imenom Zmajev karneval.

Maskoto ljubljanskega pustnega karnevala so izdelali otroci in njihovi mentorji z osnovne šole Trnovo.

Pustna povorka je krenila z Brega, nato pa Novi trg, Plečnikov Čevljarski most, Mestni trg, Stritarjeva ulica, Prešernov trg, Wolfova ulica in končna postaja Kongresni trg. Nova, čudovita trasa v Ljubljani, na kateri smo v decembru lahko spremljali tudi sprevod Dedka Mraza.

Pustni karneval v Ljubljani je dobil ime Zmajev karneval. Maskoto Zmajčka so izdelali na osnovni šoli Trnovo.  V povorki so nastopali kurenti, značilnost Ptuja pa laufarji in morostarji. Poleg maska iz ljudskega izročila pa smo videli tudi smrkce, labode in lokvanje, evro cigane, ki so zbirali evre in je bilo priporočljivo malo popaziti na svoje žepe.

Med tistimi, ki so najbolj uživali na karnevalu, so bili vsekakor otroci. Našemljeni v svoje priljubljene pravljične like ali pa tiste iz risank. Mrgolelo je princesk, gusarjev, vitezov, bilo je nekaj navihank v kostumu Pike Nogavičke, prišel je tudi Nodi. Bili so tudi smrkci in smrketa pa tudi živalski svet je bil dobro zastopan. Skratka, veselo in zabavno, za male in velike.

Po končani povorki in predstavitvi sodelujočih skupin, je zabavo v svoje roke prevzela simpatična pevka Nina Pušlar s svojimi glasbeniki. Kurenti so svoje delo dobro opravili, odgnali so zimo in v Ljubljano priklicali lep, sončen dan, ki smo ga preživeli ob glasbi, plesu in obveznih pustnih krofih.

Kurenti so v Ljubljani odganjali zimo
Simpatični podmladek kurentov
Zmajev karneval 2012 - Labodi in lokvanji iz Radovljice
Smrketa in smrkci
Razštelana godba
Prihaja Nodi
Nina Pušlar kot mornarka na ljubljanskem karnevalu
Maček Muri brez Muce Mace
Jaz sem strašni gusar ...
Ljubljanski karneval, park Zvezda in čudovita kulisa Ljubljanskega gradu
Maškare so zasedle sidro v parku Zvezda, zlati prinašalec pa nič ...

Podobno branje: Pustovanje