Video prispevki o Sloveniji

Slovenska obala je dolga le okoli 43 kilometrov. Oblivajo jo Koprski, Piranski in Strunjanski zaliv. Najbolj priljubljeni turistični kraji na obali so Piran, Koper, Izola, Portorož, Žusterna, Strunjan, Fiesa, Ankaran in Sečovlje. Izola je staro ribiško mesto, ki je bilo nekdaj otok. Koper je znan po mednarodnem tovornem pristanišču Luka Koper. Piran je ohranil značilno srednjeveško zasnovo ozkih ulic, stisnjenih hiš, številnih trgov in cerkva. Fiesa je manjši zaliv, ki ga odlikujejo razgibani klifi, sladkovodna jezera, zeleno okolje in čisto morje.

Ljubljanski grad je osrednja in turistično najbolj obiskana zanimivost Ljubljane. Na griču nad mestom stoji že okoli 900 let in nudi obiskovalcem najlepši razgled na mesto z okolico. Na grad se je možno pripeljati s tirno vzpenjačo in si ogledati muzejske razstave in zgodovinske prostore. V Gostilni na Gradu gostom nudijo tipične slovenske jedi, ki so narejene po sodobnih recepturah. Arhitekt Jože Plečnik je ostanke grajskih utrdb konec 30. let 20. stoletja preuredil v slikovito sprehajališče.

Posestvo Brdo pri Kranju je glavno prizorišče slovenske vlade za diplomatska srečanja in druge vladne prireditve. Razteza se na okoli 500 ha ograjenem posestvu in se deli na grajski Park Brdo ter gozdnato Lovišče Brdo. Večji del leta, ko ni protokolarnih obiskov, je posestvo odprto za vse obiskovalce. Je priljubljen kraj za romantične poroke, igranje golfa, pokušanje brdskih tortic v Kavarni Zois, vožnjo s kočijo in drugimi doživetji.

Vogel je 1923 metrov visok hrib na jugovzhodnem delu Julijskih Alp, ki spada v občino Bohinj. Je priljubljeno visokogorsko smučišče v območju Triglavskega narodnega parka. V poletnem času privablja številne pohodnike, saj je izhodišče za lažje in zahtevnejše planinske ture. Sodobna gondolska žičnica pripelje obiskovalce na višino 1537 metrov. Na območju Rjave skale se nudi čudovit razgled na Bohinjsko kotlino z Bohinjskim jezerom.