Thrity Umrigar, Sladka sedanjost

Pisateljica se je rodila v Bombaju in tam živela do 21. leta, ko se je preselila v Ameriko, Ohaio kjer je študirala novinarstvo. Prav zato tako dobro opiše preplet življenja v Indiji in ZDA, kot je to v knjigi Sladka sedanjost. Skozi zgodbo Tehmine Setna, ki ji je umrl ljubljeni mož in zdaj med bivanjem pri sinovi družini v Ohaiu, razmišlja ali naj se vrne domov ali ostane v ZDA. Razlika je ogromna, a Tehmi povsod najde tisto dobro stran življenja. Tehmina spada med parse, ki so živeli v Iranu in v knjigi je lepa zgodba o tem kako so parsi prišli v Indijo.

Citat: Skupina parsov je prispela v Sandžan, majhno indijsko mesto. Hindujski vladar, ki ni mogel dopovedati tej skupini tujcev, ki so govorili le farsi, da ne more naseliti novih prišlekov, jih je na obali pozdravil s kozarcem, do roba napolnjenim z mlekom.Ni prostora naj bi simboliziral poln kozarec. A glavni duhovnik parsov je vzel majhno količino sladkorja, ga razstopil v kozarcu in pazil, da pri tem ni razlil niti kaplje mleka. To je bil njegov odgovor. Kot sladkor v mleku bo naša navzočnost osladila vaše življenje, ne da bi vas pri tem vznemirjala ali vam povzročala kakšne težave. In tako so jim dovolili ostati. Konec citata.

V smislu te zgodbe je Tehmi živela in delala tudi v ZDA, kjer so jo mnogi vzljubili in tako se odloči, da ostane s svojo družino v Ohaiu.