Šarada

knjigeŠarada

Sandra Brown

ljubezenska kriminalka

Lahko bi rekli, da je roman ljubezenska kriminalka, saj se eno in drugo, skozi ves roman, tesno prepleta.

Cat Delaney, je imela zelo težko otroštvo. Zgodaj je ostala brez obeh staršev in se nato selila iz ene rejniške družine v drugo in postajala čedalje bolj problematičen otrok.

Na srečo se za Cat odraščanje kar dobro konča, kajti z močno voljo postane uspešna televizijska voditeljica v Hollywoodu.

Preveč sreče na kupu pa spet ni dobro. Cat ima tako slabo srce, da lahko živi naprej samo, če ji presadijo novo srce, kar se tudi zgodi in Cat lahko zaživi na novo s svojim spremljevalcem Deanom, srčnim kirurgom. In tu se zgodba šele začne. Zapusti Hollywood in na televizijski postaji v San Antoniu vodi oddajo o otrocih s posebnimi potrebami, kakršna je bila tudi sama nekoč in ve kaj ti otroci potrebujejo. Dober in stalen dom, posvojitev in ne rejništvo in strah, kdaj jih bodo zopet poslali v novo družino.

rožeZgodi se nekaj prometnih nesreč s smrtnim izidom in te osebe postanejo darovalci organov. Zgodi se družinska tragedija, ko mož zasači svojo ženo v postelji z drugim. V navalu besa, jo s kijem ubije, njenemu ljubimcu pa uspe zbežati. Tudi ona je darovalka organov. Nič nenavadnega, dokler nekdo ne začne, na zelo zvit način, da zgleda kot nesreča, ubijati tiste, ki so jim presadili srce na isti dan kot Cat. Je tudi ona na vrsti? Na pomoč ji priskoči Alex, nekdanji policist in pisec uspešnih kriminalnih romanov. Skupaj odkrijeta morilca in ga spravita za zapahe. Izkaže se, da je bil Alex partner ženske, ki je umrla na porodu. Misli, da so njeno srce presadili Cat, zato njuno prvo srečanje ni bilo samo naključje.