Novo leto 2011

Srečno, zdravo in uspešno novo leto 2011.

Dobra Vila pred ljubljansko mestno hišo.

Začelo se je novo leto 2011. Naj bo srečno in zdravo, naj bo uspešno na privatnem in poslovnem področju. Dobra Vila je v veselem decembru pred ljubljansko mestno hišo izpolnjevala želje obiskovalcem. Izpolniti si jih moramo sami. Če si kaj želimo, si to tudi omogočimo.

V letu 2010. sem obiskala kar nekaj starih mestnih jeder po Sloveniji, kot je Kamnik, Škofja Loka, Novo mesto, Koper, Izola pa še kakšno. Tudi v 2011. želim nadaljevati z obiski.

Hišni ljubljenčki, psi, mački, pa konji in ostale živali. Imejmo jih radi, skrbimo zanje in ne poklanjajmo jih kot darilo. Če lahko, pomagajmo tudi tistim, ki so v zavetiščih, s sprehodi, posvojitvijo na daljavo ali pa s kakšnim prispevkom, v denarju ali hrani, dekah in povodcih ter posodicah. Prav vse bo prišlo prav.

Knjige. Zanimive družinske sage, dobre kriminalke, romani. Prava stvar za preživljanje prostega časa doma, ob morju, na počitnicah, povsod je neprecenljiv užitek.

Izleti. Kljub recesiji si lahko privoščimo izlet v bližnjo okolico, v bližnja mesta z vlakom, ki je ob vikendih in praznikih še cenejši.

In ne nazadnje moja Ljubljana. Lepo mesto, ki postaja še lepše, polna je znamenitosti, naravnih lepot kot sta Tivoli in botanični vrt, pa čudovita sprehajalna pot od Prešerca do botaničnega vrta. Zanimivih fotografskih motivov mi ne bo zmanjkalo.

SREČNO 2011

Ljubljana, Slovenija
Hotel Slon
 

Dedka Mraza je na Prešernovem trgu čakalo veliko ljudi. Sprevod Dedka Mraza na Starem trgu v Ljubljani

Gustav Mahler, skladatelj, je nekaj časa bival v Ljubljani, živel je v hiši na vogalu Mestnega trga in Stritarjeve ulice. Na pročelju hiše so postavili njegov doprsni kip.
Čudovit atrij ljubljanske mestne hiše
Izložba trgovine Loccitane na Mestnem trgu v Ljubljani
Veseli december 2010. na Mestnem trgu.

 Povezano: V Ljubljani je fajn