Agatha Christie

Prva dama detektivskega romana Agatha Christie, kot so jo poimenovali v Mladinski knjigi, kjer so knjigo tudi izdali, nam tokrat zanimivo, berljivo in napeto do zadnje strani pripoveduje kriminalno zgodbo:

Gospa Mc Ginty je mrtva

Agatha Christie, Gospa McGinty je mrtva, 288 strani

Hercul Poirot, najboljši detektiv daleč naokoli, ni imel drugega dela kot da se posveča svoji drugi strasti, hrani. Pravkar je odkril odlično restavracijo s prav tako odlično hrano.

Toda ješ lahko le trikrat na dan, razmišlja zadovoljni Poirot, po odlični večerji, kaj pa naj počne vmes. Kot naročeno, se pojavi višji policijski inšpektor Spence s prav posebno prošnjo.

Inšpektor Spence je vodil preiskavo o umoru gospe McGinty. Za umor so obtožili njenega podnajemnika  Bentleya in ga obsodili na smrt. Po izrečeni obsodbi pa se v inšpektorja naseli dvom. Občutek ima, da Bentley ni pravi morilec in tu začne delo slavni Hercul Poirot.

Poirot se preseli v idilično angleško vas, kjer se je zgodil umor, da poskusi na licu mesta sestaviti zgodbo kot se je dogajala. Nesrečen zaradi obupne hrane, ki jo streže njegova začasna gospodinja, se vrže v vrtinec podatkov, dogodkov in oseb, zudi tistih ki so živele v preteklosti in so ključne za razrešitev umora.

Kako je Poirot pletel in razpletal podatke o umoru gospe McGinty, ki pa ni nil edini, naj si prebere vsak sam, mene Agatha Christie ni razočarala.

Dobra kriminalka:

Dvojno zavarovanje